Iehovistii

Ma ghindesc sa incep o asa  chestiune, sa facem chiteva  lectie despre Iehovisti si dupa cum nu poti vorbi de o persoana fara sa o cunosti, cred ca voi incepe putin cu istoricul aparitiei sectei.

SCURTA  DESCRIERE SI ISTORIE A SECTEI “Martorii lui iehova”:

         Martorii lui Iehova sunt o secta cu principii si practici violente, ii inhiba si ii leaga cu juraminte pe adepti, pentru “a sluji Domnului ostirilor” si pentru “a sabota orice masura a statului”. Daca vreunul se hotгaгste sa plece, acesta este “presat” de membrii sectei sa revina, este amenintat, uneori recurgandu-se chiar si la violenta. Negand existenta judecatei si, deci, neavand frica de pedeapsa lui Dumnezeu, pot deveni deosebit de periculosi. Nu recunosc nici un fel de autoritate,  fiind daunatoare oricarei societati. in tarile occidentale sunt atent monitorizati de organele statului si chiar оn unele tari a fost secta desfiintata.

         Dintre trasaturile credintei lor enumeram: nu cred in  existenta sufletului si deci a vietii dupa moartea trupului, omul este un animal cu ratiune, nu exista iad si nici chinuri vesnice, ei sunt “alesii”. Statul si toate formele de organizare si conducere sunt in mina diavolului si chiar sunt de la diavolul. in afara de nenumaratele incercari de a prezice a doua venire a Mintuitorului pe pamint, neaga  Invierea lui Hristos, spun ca Iisus a fost spanzurat pe un stilp, tin Sambata ca zi de odihna, practica zeciuala, interzic consumul de carne, refuza controlul medical, ajuta   pe semeni doar cu scop prozelit(din interes) s.a.

         Studiul Bibliei a fost inlocuit cu studiul invataturilor lor, impletindu-se cu fanatismul tagaduirea statului si a formelor sociale.

         Cel care a lansat si a facut cunoscuta aceasta secta a fost bogatasul Charles Taze Russell. Desi initial a fost adept al adventistilor, datorita firii sale libertine nu a putut suporta rigorile advente si s-a indreptat spre conceptiile inexistentei iadului si  judecatii.

         Vazind ca are destui adepti, infiinteaza in 1872 un cerc al “studentilor in Biblie”. Pentru bursa mai mult decit satisfacatoare, multi “studenti” paraseau colegiile  si i se alaturau.

In 1874 scrie lucrarea “Scopul si modul venirii a doua a Domnului”, in care spune ca Iisus va veni in acel an. Pentru ca anul a trecut si Iisus nu s-a aratat, Russell incearca sa dea o explicatie spunind ca Hristos a venit dar “nevazut de nimeni, ca un hot”. Dupa acest moment reface “calculele” si spune ca in 1878 va intemeia Iisus o imparatia si ii va invia pe Apostoli …si nimic. Alte calcule se  dadeau ca “date sigure”: 1914, 1925,1975, 1995, 2000, 2148 etc.

In 1879 Russell Incepe editarea revistei “Turnul de veghe” din vanzarea careia aduna cistiguri fabulose. Incercind sa eludeze Fiscul, intra in conflict cu Statul american.

Dupa moartea violenta a “profetului”(accident auto), locul ii este luat de paranoicul judecator I.F.Rutherford, scriitor de origine mozaica, las, profitor, pervers, care ajunge pina  intr-acolo incat il desparte pe Russell de sotia sa.

In 1942, Rutherford moare, <se pare> in urma unui asasinat.

Anunțuri

Un răspuns

  1. chiar nu maninca nici carne?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: