IEHOVISTII (II)

Despre suflet, moarte şi iad

 1. Dacă moartea înseamnă anihilare (non-existenţă) dupa cum ne învaţă Turnul de Veghe, atunci cum se face că există o gradare a pedepsei, după cum indică clar Matei 10:14,15 şi 11:20-24? Va fi „mai usor” în ziua judecăţii pentru Sodoma şi Gomora, decât pentru cei care au văzut minunile făcute de Iisus. Există oare o gradare a non-existenţei? Dacă există o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii să fie conştienţi de aceasta?

2. Dacă moartea înseamnă anihilare este oare Corect ca un om drept care nu este martor al lui Iehova să primească aceeaşi pedeapsă cu Hitler, Iuda sau alt mare criminal?

3. Dacă în Vechiul Testament evreii credeau că morţii încetează să mai existe în mod conştient, atunci de ce a mai fost nevoie ca Dumnezeu să le interzică practicarea necromanţiei (chemarea morţilor)? De ce ar mai încerca cineva să intre în contact cu morţii, dacă consideră că morţii nu au existenţă conştientă?

4. Saducheii, ca şi Martorii lui Iehova, credeau în anihilarea sufletului la moarte. De aceea Martorii lui Iehova ar trebui să răspundă la întrebarea pe care Iisus le-a pus-o Saducheilor: „…n-aţi citit ce vi s-a spus de către Dumnezeu când zice: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov?” Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii” (Matei 22:31-32). Iisus citează aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la câteva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar în concepţia lui Iisus ei trăiesc încă.

5. Dacă Turnul de Veghe are dreptate când susţine că moartea este non-existentă, atunci cum se explică faptul că Iuda este acum într-o situaţie mai rea decât, dacă nu s-ar fi născut niciodată? (Marcu 14:21)

6. Dacă moartea este încetarea existenţei, atunci Iisus a încetat să mai existe când a murit. Dacă nu a existat atunci, fiinţa care a murit pentru păcatele noastre, nu a înviat din morţi. N-ar trebui atunci , ca „Iisus” cel care a apărut apoi, să fie o copie perfectă, dar nu originalul? Despre Iisus, Fiul lui Dumnezeu, ca mijlocitor

 7. De ce Martorii lui Iehova propovăduiesc că Iehova însuşi a creat UN SINGUR LUCRU, pe Arhanghelul Mihail şi că Mihail a creat apoi toate CELELALTE lucruri? (Uniţi în închinare, pag. 29) – Nu se opune aceasta pasajului din Daniel 10:13 unde Mihail este numit „una dintre” principalele căpetenii? – Nu se opune aceasta ideii exprimate în Ioan 1:3 care spune: „…nimic din ceea ce a fost făcut n-a fost făcut fără El (Iisus)”? Martorii lui Iehova învaţă că Iisus (Mihail) a fost „făcut”. – Nu se opune ideii exprimate în Isaia 44:24 unde Iehova zice: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu Singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?” – Nu este oare această concepţie răspunzătoare pentru faptul că Turnul de Veghe a fost nevoit să adauge cuvântul „celelalte” de patru ori în Coloseni 1;16-17, în traducerea lor „New World”, aşa încât se spune: „… prin El (Iisus) toate celelalte lucruri au fost create…?”

8. Spune oare Ioan 20:28 că Iisus este „Dumnezeul” lui Toma?

9. Este adevărat că i se aduce închinare lui Iehova în Apocalipsa 4; 9-11? Nu este aceeaşi închinare care i se aduce lui Iehova şi Iisus în Apocalipsa 5; 11-14?

10. Crearea Universului din nimic reprezintă puterea divină în acţiune? Nu spune Ioan 1;3 că Iisus a făcut-o? – Nu este oare Atotputernic cineva care manifestă putere deplină? – Dacă Tatăl a dat şi altcuiva asemenea putere, n-ar trebui să existe doi Atotputernici? – Este puterea lui Dumnezeu parte a gloriei Sale? Îşi va împărţi Dumnezeu gloria cu altcineva? (Isaia 42;8) Despre autoritatea Turnului de Veghe

11. De ce îi critică Martorii lui Iehova pe catolici, pentru că-l cred pe Papa „Vicarul lui Hristos pe pământ”, când ei însăşi consideră conducerea lor ca fiind „robul credincios şi înţelept” (Matei 24;25) singurul care poate da „hrana spirituală celor credincioşi „ (Turnul de Veghe, febr.1,1952, pag.80). Şi de asemeni, a nu fi de acord cu organizaţia înseamnă a nu fi de acord cu Dumnezeu (Turnul de Veghe, februarie 15, 1976, pag. 124). Nu face aceasta din Conducerea lor un „Vicar” al Hristosului Turnului de Veghe pe pământ?

12. Este atitudinea fiecărui membru al Marii Mulţimi fapta de Rămăşiţă unsă, factorul hotărâtor în acordarea vieţii veşnice sau a morţii, după cum susţine Turnul de Veghe din august 1, 1981, pag.26).

13. Dacă Societatea Turnul de Veghe nu este un profet „inspirat” al lui Iehova, atunci de ce martorii trebuie sa-i dea ascultare necondiţionată? Poţi să-ţi manifeşti public dezacordul cu organizaţia? (Turnul de Veghe, febr. 1, 1952, pag. 79 şi 80) – Din moment ce este vorba de destinul tău veşnic, n-ar trebui să ai dreptul de a-i pune la încercare „pe cei ce-şi zic apostoli?” (II Corinteni 11; 13-15; Apocalipsa 2;2)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: