Aparitia sectelor – un semn apocaliptic?

Considerati ca aparitia si inmultirea sectelor este un semn apocaliptic, profetit de Insusi Mantuitorul?

– N-as indrazni sa spun lucrul acesta, ca traim o vreme apocaliptica, mai ales ca toti sectantii au cap de afis in propaganda lor “Sfarsitul lumii”, “Vine Sfarsitul!”, ca sa se produca asa-zisa panica si, fara deliberare, unii se duc orbeste la ei. Cand omul orbeste de bunavoie, cine-l mai poate retine? Si, daca va trebui sa credem ca e un semn apocaliptic, ar scadea ravna de combatere si invatatura impotriva va fi zadarnica, pentru ca deja traim un sfarsit, traim impliniri de proorociri. Ei, sectantii, au camp liber de bataie pe mai multe fete ale situatiei: subventii sustinute, lume de tot felul ce nu tine de nici o parohie (mai ales la orase), si apoi lipsa de vigilenta a unor preoti care nu iau treaba in serios, lasand lucrurile sa mearga de la sine, traind din punct de vedere pastoral prea comod. Ei au si carti, fac si catehizare. Unde ar fi astazi lumea, unde ar fi atatea milioane de suflete, daca preotii buni ar fi parasit apostolia lor din pricina greutatilor pe care le intampinau? Biserica a trebuit sa lupte trei veacuri si s-a scaldat in sangele martirilor sai, pentru ca sa poata obtine dreptul de existenta, aici, pe pamant, si noi, oameni de putina credinta, ne vom da inapoi la cea dintai incercare, cand sectantii seamana ziua in amiaza mare neghina peste lanul de grau al parohiei noastre? Sa iubim pe Dumnezeu, sa iubim poporul, sa ne iubim intelepteste si pe noi insine si nu vom da inapoi in fata unei mici jertfe cand va fi vorba de mantuirea sufletelor: “Caci care este nadejdea noastra… sau cununa laudei noastre?” Au nu sunteti voi preotii inaintea Domnului nostru Iisus Hristos pana la a doua Lui venire? Oare preotului zelos ii este rezervata in cer doar o singura cununa? Sfantul Grigorie cel Mare raspunde ca atatea cununi isi castiga pastorul, cate suflete mantuieste. Ba se va numara inca intre principii acestei Imparatii: Cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in Imparatia cerurilor (Matei 5, 19) si cum se mai spune: “Cei ce invata dreptate pe multi, vor fi ca si stelele vesnice”. Ofera-te, deci, Pastorului pastorilor sa te trimita in cautarea oii pierdute, ca a iesit din card si, cum se zice, “marginile sunt ale dracilor”. Daruiti-va, preacinstiti preoti, si fiti gata in toate ocaziile ce vi se vor prezenta pentru a lucra impreuna cu Hristos Domnul la mantuirea sufletelor! “Foc am venit sa arunc pe pamant si ce alta doresc decat sa se aprinda?”. Ferice de preotul vrednic pe care Parintele vesnic il proclama Fiul Sau in Raiul plin de uimirea ingerilor – Raiul preotilor. Exista, cum ar spume Sfantul Ioan Gura de Aur, si un iad al preotilor, ca nu vor scapa de pacatele celor pastoriti pe care i-au lasat in ratacire. Iar Sfantul Grigorie Teologul spune: “Tot atatea suflete ucidem, cate din vina noastra lasam sa se osandeasca”.

Anunțuri

2 răspunsuri

 1. intr-o zi un mare popa din bucuresti chemase acasa o salvare privata ca sa nu se faca de rusine in spital
  popa avea sculament
  O fi din aer,fiule?se mira popa cu acea voce tipica de ipocrizie bizantina care se vrea evlavioasa
  nu parinte,raspunse doctorasul tanar de pe ambulanta,care-i trecu cu vederea lipsa de respect in exprimare,e de la vreo credincioasa…
  asta nu e o poveste,e o intamplare reala…
  si tot reala e spargerea bisericii in bucati…secte ar spune cu acea voce evlavioasa vadit superioara,unii…
  de ce au aparut sectele?
  de ce a protestat Luther?tocmai datorita coruptiei,datorita pacatelor extraordinare …
  o fi din aer?
  nu e din aer nici din cer ci de la nimicnicia voastra…
  nu numai ca nu va mantuiti pe voi dar le mai inchideti si oamenilor portile mantuirii
  hai sictir fariseilor plini de sculament pravoslavnic

  • Cred ca esti o persoană fară de păcat daca te-ai apucat sa judeci ? Ipocrizie curata este faptul judecarii aproapelui mai ales a unui preot.
   Apariţia sectelor, este necredinţa TA faţa de învaţătura creştina,ce spune sf Ap.”Vă rătăciţi neştiind SCRIPTURILE” asemenea fac si sectantii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: