Martorii lui iehova (iehovistii XI)

         Un alt capitol din viata martorilor si e un pik mai interesant.Descoperim adevarul despre martorii lui iehova dupa metoda pas cu pas.  Niste studii recente ne ajuta cum sa discutam si sai aducem inapoi la ortodoxie la dreapta credinta . Ei sarmanii umbla de la un ortodox la altu din casa in casa si incearca sa afle adevarul dar nici unul dintre ei nu il poate da, de aceia propun ca in articolile ce urmeaza sa ajut putin la aducerea lor pe tarimul libertatii.

  Ce am sa mentionez in primul rind este faptul ca Biserica nu lupta cu sectele Ea se apara de ele.Crestinul care doreste mult sa discute cu un iehovist trebuie sa-l puna pe iehovist sa spuna crezul si sasi faca semnul Sfintei Cruci daca nu indeplineste aceasta nu stati de vorba cu el.Biserica ortodoxa este „Lumina lumii, adevarul si libertatea”.Daca ei mai ales iehovistii merg din casa in casa si cauta acest adevar, atunci noi il putem da lor numai daca ei vor ca sa-l intilneasca.

Pentru inceput voi da :

                       7  Caracteristici ale unei secte

 1. Sectele resping toate paradoxurile din Scriptura.

             Ori de cite ori un sectant intilneste in Scriptura idei care par sa se contra-
      zica, el accepta doar о singura idee si о respinge pe cealalta. Exemple
      de asemenea idei sunt: Isus in calitate de Dumnezeu si оm, alegere di-
      vina si vointa omeneasca libera, mila si minia lui Dumnezeu, si capa-
      citatea lui Dumnezeu  de a fi  localizat  desi este prezent pretutindeni.

2. Sectele resping tot ceea ce nu pot explica.

   De exemplu Trinitatea, divinitatea lui Cristos, iadul si nemurirea sufletului.

3.   Sectele folosesc Biblia – plus!

    Sectele dau altor carti autoritate egala cu cea a Bibliei. Aceste scrieri devin adevarata baza a convingerilor lor. Martorii lui Iehova folosesc revista Turnul de Veghe si alte publicatii ale Turnului de Veghe. Ei spun ca singurul mod in
care biblia poate fi inteleasa este prin interpretarea data de liderii lor

4.    Sectele acorda unui om sau unui grup autoritate absoluta.

    Daca un sectant nu recunoaste autoritatea deplina a liderilor sai,
el este exclus din grupare. Liderii nu vor ca cineva sa puna sub sem-
nul intrebarii ceea ce au ei de spus.

5.      Sectele neaga mintuirea doar prin credinta.

   Sectantii nu cred ca о persoana poate fi mintuita prin simpla credinta in Hristos.
Ei inlocuiesc aceasta cu un sistem de fapte ce implica о supunere totala  fata de regulile si reglementarile organizatiei.

6.   Liderii sectelor nu vor ca adeptii lor sa gindeasca singuri.

   Liderii isi dau seama ca daca adeptii lor citesc literatura biblica sanatoasa sau converseaza cu cei din afara care cunosc realitatea despre organizatia lor  adeptii  vor incepe sa puna sub semnul intrebarii ceea ce au fost invatati. De aceea, adeptilor li se intezice sa citeasca о asemenea literatura „apostata” sau sa vorbeasca cu oameni informati.

7.  Sectantii fac dificila  parasirea organizatiei.

   Multi membri ramin intr-o secta din teama, spunindu-li-se ca vor f i stapiniti de
diavolul daca se indeparteaza. Daca un membru nu se supune organizatiei  sau doreste sa plece, oricare ar fi motivul, el este exclus din  cumunitate. Excluderea inseamna intreruperea oricarei legaturi a persoanei in cauza  cu oricine altcineva care se afla in organizatie chiar si cu membrii de familie. Datorita faptului ca un sectant rareori arе prieteni in afara organizatiei, excluderea din comunitate are ca rezultat  о izolare sociala si spirituala.

    Martorii lui Iehova considera excluderea din comunitate ca fiind
pedeapsa cea mai aspra a lui Dumnezeu. Pentru un Martor al lui lehova, a fi exclus din comunitate inseamna a fi anihilat cind va muri va inceta sa mai aiba o existenta constienta  si nu va invia in viitor impreuna cu restul omenirii

A aduce marturie unui Martor al lui Iehova nu este niciodata  usor dar sa nu uitam ca el sau ea are un suflet vesnic si ca este pierdut fara Hristos Mintuitorul.

Anunțuri

14 răspunsuri

 1. Se poate oare spune ca conform punctelor 3, 4, 5, 6, si 7 religia ortodoxa este o secta?

 2. Sigur ca nu poate.Aici intervin normele canonice ,dogmatice,morale.
  3.Da Biserica se conduce si urmeaza invataturilor Biblice,Dar chite carti mai are adaugatoare? O multime si Biserica niciodata nu a interzis citirea literaturii adaugatoare ca omul sa ajunga la cunostinta adevarului.Aici la iehovisti nu se mai permite citirea scrierilor lui Iosif Flavius de exemplu sau al lui Pliniu cel tinar,sau Papias.
  4.Biserica Ortodoxa marturiseste ca CAPUL Bisericii este HRISTOS „Piatra ce-a din capul unghiului”.
  5.Biserica Ortodoxa te indreapta iti arata cale este calea cea dreapta pentru a atinge scopul Mintuirea
  6.Iata aici in punctul 6 este si marea diferenta dintre secte si Ortodoxie LIBERTATEA CONSTIINTEAI sau liberul arbitru.Nici un preot sau chiar crestin ortodox nuti va interzice sa citesti. Sfântul Vasile cel Mare în ,, Cuvântul către tineri”, recomandă să citim cât mai
  mult ,si nu numai din cultura creştină,
  7.Biserica invata ca omul este liber de a alege nui interzice nimeni sa nu plece.
  Dar cineva spunea:”Un om care pleaca de la Ortodoxie inseamna ca nu a cunoscut adevarata Frumusete a Ei”

 3. 3. Biserica ortodoxa da autoritate mai mare traditiei si scrierilor ortodoxe decit Bibliei.

  4. Biserica ortodoxa acorda autoritate parintilor credintei, chiar daca ceea ce spun acestia contrazice Biblia.

  5. Biserica ortodoxa nu crede in mintuire numai prin credinta in Hristos. Crede si in mintuirea prin fapte. In functie de ceea ce face, un credincios ortodox este mintuit sau nu.

  6. Oare nu asa fac preotii ortodocsi cind le spun enoriasilor sa nu citeasca literatura „apostata” sau sa stea de vorba cu vreun „habotnic”? Sau vrei sa spui ca protestantii nu cunosc Biblia?

  7. De ce preotii ameninta oamenii ca daca trec la pocaiti nu-i mai ingroapa, sau nu ii lasa sa-si cumpere loc de ingropat? De ce preotii ii alunga pe aceia din alta denominatie cu parii? De ce ii fac habotnici sau mai stiu eu cum pe aceia care renunta la credinta ortodoxa?

 4. 3. Biserica Ortodoxa draga cristina se conduce si de scrierile marilor parinti bisericesti deoarece sunt cu o viata aleasa.Bunaoara stii ca Sfintul Ioan Gura de Aur a scris omilii la toate cartile Noului si Vechiului Testament-In timpul scrierilor sale linga el statea Chiar Sfintul Apostol Pavel in chip nevazut si ii dicta ce sa scrie.Sfint care a trait prin sec IV-V-lea si Urechea Sfintului Ioan nu putrezeste nici pina astazi la care ia dictat Sf.Apostol.Oare nu sunt de o inaltime mare aceste carti?Oare crestinul nu trebuie sa le citeasca?
  4. Biserica niciodata na faut acest lucru in timpul istoriei sale.Bunaoara Arie la sinodul I ecumenic,Biserica a combatut erezia sa faptul cum el ghindea neadevarul.La combatut dupa invatatura Bisericii dupa adevar,
  5.”Credinta fara fapte moarta este”-Si aici Biserica Ortodoxa ni invata cum sa petrecem Viata noastra pentru a ajunge la MINTUIRE-care si este scopul nostru aici pe pamint. „Plata pacatului este moartea”.
  La iehovisti sau chioar la toate secte este altfel Organizatia are un cod de legi pe care trebuie sa-l urmezi,daca nul urmezi atunci excluderea din secta.
  Nimeni nu poate spune daca un credincios este mintuit sau nu-Dreptul acesta il are numai Dumnezeu.
  6.1Da Biserica Ortodoxa Interzice prin porunca 7 Bisericeasca.Dar Omul nu cunoaste invatatura ortodoxa nu cunoaste legile,canoanele-si el se apuca sa studieze secta cutare sau cutare.Asaceva nu se face! Cred ca iti dai seama ca nu poti face Ciorba fara ca sa stii ce trebuie sa pui in ea la kit timp si kit trebuie sa fiarba-Asa si Biserica Prima invata omul apoi ii da voie sa se apere de secte.
  6.2 Si diavolul Stie scriptura si se cutremura dar oricum nu se lasa de iad,de rau.Pot sa afirm TARE din chite am stat eu de vorba cu sectantii ca ei Nu Cunosc-Deoarece ei invata numai ce li se spune si ce li se da de catre Secta/organizatie.Sau le sunt date citate pe care chipurile iata asa este corect si ortodoxii nu inteleg lucrul asta si hai, se pornesc sa atace Biserica.Biblia ne spune: „Cunoasteti adevarul si el va va face pe voi liberi”
  7.Cel care se leapada de Biserica care trece la secta a mers la parintele sai spuna iata eu vreau sa trec la secta cutare ce imi puteti spune sau ce sfat imi dati si preotul o sal invete ce prezinta sectele.Odata ce sa dezis de Biserica el merge impotriva Sfintului Duh si Biblia spune urmatorul lucru”Pacatul impotriva Duhului Sfint nu se iarta nici in veacul acesta nici in cel viitor”-intrun cuvint merge diresc in IAD sau cum zice la noi in popor „Si-o face cu mina lui”
  7.2.Da Stefan cel Mare ce facea cu musulmanii/turci?
  7.3 Eu cred ca ii numes asa din cauza Zombarii pe care le-o da organizatia/secta.

 5. Un crestin trebuie sa citeasca carti care il ajuta sa inteleaga Cuvintul lui Dumnezeu. Dar daca aceste carti contrazic Biblia, ar mai trebui citite?

  Credinta fara fapte este moarta. Dar faptele nu le faci ca sa fi mintuit, ci pentru ca esti mintuit. Faptele nu aduc mintuire. Doar Isus.

 6. Nici o carte care aduce neintelegere in inima nu trebuie citita.Bunaoara o perioada de timp a fost interzisa Apocalipsa chiar din Sf.Scriptura ca sa fie citita pentruca oamenii no intelegeau cum trebuie!!!
  Da corect, Mintuirea este data de Dumnezeu Mintuitorul dar ca noi sa o meritam trebuie sa facem fapte Bune:”Credinta fara fapte moarta este”
  Nici o persoana nu este mintuita ea tot timpul se pregateste pentru aceasta!!!

 7. Parca ai spus ca Nimeni nu poate spune daca un credincios este mintuit sau nu-Dreptul acesta il are numai Dumnezeu.

  Noi, ca oameni, nu meritam nimic. Numai prin harul lui Dumnezeu sintem mintuiti. In Biblie scrie clar cine este mintuit si cine nu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Doar cine Il primeste pe Isus ca Mintuitor si jertfa Lui. ATIT!! Nu fapte, nu altceva. Doar ISus! Faptele noastre sint ca o cirpa murdara in fata lui Dumnezeu, pentru ca nu este nimeni bun, doar Dumnezeu.

  Nici o persoana nu este mintuita ea tot timpul se pregateste pentru aceasta!! unde scrie asta in Scriptura?

  Mintuirea este data de Dumnezeu Mintuitorul dar ca noi sa o meritam trebuie sa facem fapte Bune sau asta?

 8. Aratami unde scrie clar in Biblie ca eu Ion Bacal sunt mintuit?
  Cum intelegi draga cristina Mintuirea?

 9. Uita-te in Epistola lui Pavel catre Efeseni, capitolul 2, versetele 8 si 9:

  Caci prin har sinteti mintuiti, prin credinta; Si asta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.

  Intelegi? Mintuirea e un dar. Trebuie s-o primesti exact asa cum primesti un cadou. Nu faptele noastre ne mintuie, ci jertfa lui Isus, primita ca dar.

  Ori uita-te in Epistola lui Pavel catre Tit, capitolul 3 versetul 5:

  El ne-a mintuit, nu pentru faptele facute de noi, ci pentru indurarea Lui

  Deci daca tu, Ion Bacal, crezi ca Dumnezeu si-a dat Fiul sa moara pe cruce pentru pacatele tale, daca primesti jertfa lui Isus ca pe un dar/cadou, daca iti pare rau de pacatele tale si vrei sa-L urmezi pe Dumnezeu asa cum scrie in Cuvintul Sau, atunci ai siguranta mintuirii.

  Exact ca in Evanghelia dupa Ioan 6:47 in care spune Cine crede in Mine are viata vesnica

  Nu spune: Cine merita are viata vesnica. Nu exista absolut niciunde in Biblie care sa spuna acest lucru.

  Da, odata mintuit, odata ce ai facut legamint cu Dumnezeu ca vrei sa urmezi calea Lui, atunci trebuie sa faci fapte bune, ca sa arati ca esti mintuit. Pentru ca nu poti spune ca esti al lui Dumnezeu dar refuzi sa faci ce spune El. De aceea trebuie sa fi mintuit apoi sa faci fapte bune, nu esti mintuit PENTRU CA faci fapte bune. Nu exista suport biblic pentru asa ceva.

 10. Sa astept moartea merg in imparatia lui Dumnezeu fara fapte bune !!!
  Ce usor te Mintuiesti la voi!!! In care secta esti caci pina acum cu cine am vorbit nu mi-au zis ca e asa de usor!!!

 11. Versetele biblice care ti le-am dat nu conteaza??

  Unde scrie in Biblie ca jertfa lui Isus nu este de ajuns si trebuie sa facem si noi ceva??? Ce aroganta sa credem ca fara noi si fara sa facem noi ceva, Dumnezeu nu ne poate mintui!! Ca si cum Dumnezeu nu e atotputernic…trebuie sa-L ajutam si noi!!! Oare asta nu e blasfemie?

 12. E de ajuns oare sa stau sa astept moartea?
  Iata imi vine in cap pilda Tinarul bogat care a venit la mintuitorul.Evanghelia după Matei, Capitolul 19

  16. Şi, iată, venind un tânăr la El, I-a zis: Bunule Învăţător, ce bine să fac, ca să am viaţa veşnică?
  17. Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.
  18. El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb;
  19. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
  20. Zis-a lui tânărul: Toate acestea le-am păzit din copilăria mea. Ce-mi mai lipseşte?
  21. Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi.
  22. Ci, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii.
  23. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
  24. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.
  25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
  26. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.

  Dupa aceasta invatatura data de insusi mintuitorul Hristos nu cred ca mintuitorul Dumnezeu imparte asa cui nimereste mintuirea?!!!

 13. Nu cui nimereste, ci acelui care isi preda inima Lui. Chiar si exemplul tau e de partea mea. Tinarul respectiv a facut tot ce au spus parintii, un ortodox perfect. Ce a spus Domnul Isus? A vazut ca inima lui era legata de bogatii. Domnul Isus i-a spus ca sa se lase de bagatii si sa-L urmeze. SA-L URMEZE!! Faptele nu au fost destule, trebuia sa-l urmeze pe Isus.

 14. Cum trebuie de urmat pe Mintuitorul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: